Bor, élmény, kaland, felfedezés – augusztus 1-jétől látogatható a különleges kiállítás a Garay ÉlményPincében

Az utolsó simításokat végzik a szekszárdi Garay ÉlményPincében, amely 2014. augusztus 1-jétől várja a látogatókat. Nem mindennapi élményben lehet része annak, aki belép ebbe az egyedülálló létesítménybe! Több, mint kiállítás, több, mint pince – röviden így jellemezhetnénk az új, interaktív bemutatót, amelynek minden apró részlete a bor, a borkultúra körül forog.

Ki ne lenne szívesen a borok olyan szakértője, amilyen egy képzett sommelier? Ki ne szeretné egyből felismerni a borokban rejlő egyedi illatokat, vagy éppen vendégségben hozzáértő módon értékelni a házigazda nedűjét? Sokan vágynak ilyesmire – márpedig a Szekszárd történelmi belvárosában található, egykori dézsmapincében, a 780 négyzetméteren létrehozott interaktív kiállításon szinte mindent megtudhatunk a borról. Illatkapszulák, gasztrokerék, egyedi borértékelés – és persze az elmaradhatatlan borkóstolás! Olyan ismeretekre is szert tehetünk, amelyeknek későbbi borkalandozásaink során is jó hasznát vehetjük.

Hogy miképpen? Például úgy, hogy speciális illatkapszulák segítségével érzékelhetjük a borokra jellemző egyedi illatokat. Játékos feladat lesz az érzett aroma (lehet az akár a gyümölcsösségre utaló finom illat, vagy akár egy jellegzetes borhiba) beazonosítása, amihez egy információs tábla is segítséget nyújt. Mivel pedig a pince üzemeltetői az illatokat folyamatosan változtatják, egy-egy újabb látogatás alkalmával más-más mintákkal találkozhatunk.

Ugyancsak izgalmas, szórakoztatva tanító elemnek ígérkezik a Garay ÉlményPince gasztrokereke – annak révén megnézhetjük, hogy melyik szekszárdi borfajtához melyik étel illik a legjobban. Ekképpen akár egy többfogásos vacsora összeállításához is kaphatunk segítséget! És a pince természetesen a digitális technikát sem nélkülözheti: a több helyszínen is megtalálható kijelzők segítségével egyszerre több látogató is böngészhet az elektronikus tartalmak között – felfedezhetjük ily módon a szekszárdi borvidék pincéit, vagy kipróbálhatunk akár egy bárki számára használható borbíráló programot is.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.